Energie besparen

Veel huishoudens en bedrijven kunnen stap voor stap tot wel 50% energie besparen. Onze energiecoaches helpen je met een plan: beginnend bij het veranderen van gewoontes en kleine maatregelen die zichzelf snel terugverdienen, tot aan grotere isolatiemaatregelen. Bovendien zijn er subsidies voor verschillende maatregelen en biedt Wattnu collectieve inkoopacties.
Wattnu energiecoach aan de voordeur

Energiecoachgesprek aan huis

Wil je weten hoe je energie kunt besparen? Vraag dan een energiecoachgesprek aan. Een goed geïnformeerde coach van Wattnu komt bij je thuis om te kijken met welke kleine maatregelen en gedrag je energie kunt besparen. Ook kan de energiecoach meer vertellen over grote isolatiemaatregelen, zonnepanelen of een warmtepomp. Hij of zij helpt je op weg met een stappenplan voor je huis.
Lees verder
Blad met 24 tips om energie te besparen

Snelle bespaartips

De hoeveelheid elektriciteit en gas die je verbruikt, heb je voor een belangrijk deel zelf in de hand. Niet alleen apparaten maar ook bepaalde gewoontes bepalen je energierekening. Kijk maar eens naar de 24 tips. Hierop kun je zien hoeveel energie je al bespaart met een eenvoudige aanpassing, zoals een minuut korter douchen of je thermostaat een graad lager zetten. En dat is nog maar het begin!
Wattnu Jacq Roos Fotografie 0033 kl

Isoleren

Hoeveel energie je kunt besparen wordt in belangrijke mate bepaald door de bouwkundige staat van je huis. Belangrijk zijn het bouwjaar en welke energiebesparende voorzieningen al zijn aangebracht. Een energiecoach van Wattnu kan samen met jou bekijken wat in jouw situatie en woning mogelijk is. Ga samen met Wattnu aan de slag!

Subsidies en financiering

Wil je je woning of gebouw verduurzamen? Bijvoorbeeld isoleren of een zonneboiler of warmtepomp aanschaffen? Dan zijn er diverse subsidies en financieringen mogelijk. We zetten de mogelijkheden voor je op een rij.
Lees verder
Isolatieleverancier met isolatiemateriaal

Collectieve inkoopacties

Samen met andere energiecoöperaties biedt Wattnu collectieve inkoopacties voor leden. De collectieve inkoopacties zijn er voor zonnepanelen, voor isolatiemaatregelen, warmtepompen en voor een groendak. Door mee te doen hoef je zelf niet meer te zoeken en vergelijken en ben je verzekerd van een betrouwbare leverancier. In het blok 'Lopende inkoopacties' vind je een actueel overzicht.
Lees verder
Ondernemer van Coffee Culture met verduurzamingsbudget van Wattnu

Hulp voor bedrijven

Als ondernemer wordt het steeds belangrijker om aandacht te besteden aan verduurzaming. Vanwege het klimaat, maar ook vanwege de wet- en regelgeving. Én voor je eigen portemonnee. Want door slimme keuzes te maken, kun je energie en dus kosten besparen terwijl je een bijdrage levert aan een duurzame toekomst. Wattnu helpt je daar bij.
Lees verder
Vve coverbeeld

Ondersteuning voor vve's

Woon je in een appartement en wil je gaan verduurzamen? Radiatorfolie en tochtstrips aanbrengen kun je prima zelf doen. Maar isoleren en verder verduurzamen vereist een zorgvuldige aanpak. Gespecialiseerde coaches van Wattnu kunnen een vve daarbij helpen.

Lees verder