Energie besparen

Veel huishoudens en bedrijven kunnen stap voor stap tot wel 50% energie besparen. Door het veranderen van gewoontes en gedrag in combinatie met niet al te ingrijpende maatregelen die zichzelf snel terugverdienen. Bovendien zijn er aantrekkelijke subsidies voor verschillende maatregelen en organiseert Wattnu collectieve inkoopacties.

Snelle bespaartips

De hoeveelheid elektriciteit en gas die je verbruikt, heb je voor een belangrijk deel zelf in de hand. Niet alleen apparaten maar ook bepaalde gewoontes bepalen je energierekening. Kijk maar eens naar de 24 tips. Hierop kun je zien hoeveel energie je al bespaart met een eenvoudige aanpassing, zoals een minuut korter douchen of je thermostaat een graad lager zetten. En dat is nog maar het begin!

Bespaartips op maat

Hoeveel energie je kunt besparen wordt in belangrijke mate bepaald door de bouwkundige staat van je huis. Belangrijk zijn het bouwjaar en welke energiebesparende voorzieningen al zijn aangebracht. Een energiecoach van Wattnu kan samen met jou bekijken wat in jouw situatie en woning mogelijk is.

Hulp voor bedrijven?

Als ondernemer wordt het steeds belangrijker om aandacht te besteden aan verduurzaming. Vanwege het klimaat, maar ook vanwege de wet- en regelgeving. Én voor je eigen portemonnee. Want door slimme keuzes te maken, kun je energie en dus kosten besparen terwijl je een bijdrage levert aan een duurzame toekomst. Wattnu helpt je daar bij.
Lees verder

Ondersteuning voor VvE’s

Woon je in een appartement en wil je gaan verduurzamen? Radiatorfolie en tochtstrips aanbrengen kun je prima zelf doen. Maar isoleren en verder verduurzamen vereist een zorgvuldige aanpak. Dan is het verstandig dit als appartementencomplex gezamenlijk aan te pakken.
Lees verder