1000 Daken voor duurzame energie

Wattnu helpt ondernemers om niet alleen geld te verdienen ónder hun dak, maar ook mét hun dak. Bedrijfspanden - of sportcomplexen, zorginstellingen en scholen - met een groot dak van minimaal 250m2, kunnen met collectieve zonnepanelen genoeg energie opleveren voor tientallen huishoudens.

Steeds meer lokale energie. Help je mee?

Met zonnepaneelinstallaties op grote daken van bedrijven, zorginstellingen, sportcomplexen of scholen, kunnen we samen lokaal steeds meer energie opwekken. Ben je eigenaar van een groot dak en wil je daaraan bijdragen? Dan ondersteunt Wattnu je graag!

Wattnu’s 1000-daken-team onderzoekt of het dak geschikt is voor een zonnepaneelinstallatie, biedt inzicht in de verschillende subsidie- en financieringsopties en ondersteunt bij de aanschaf van zonnepanelen.

Hoe werkt het?

Je kunt zelf eigenaar worden van de installatie of het dak (deels) aan Wattnu ter beschikking stellen. In dat geval zal Wattnu de installatie met bewonersparticipaties realiseren en beheren. Je ontvangt de stroom van je eigen dak tegen ‘kostprijs’, terwijl de rest van de stroomopbrengst toekomt aan participanten uit de directe omgeving. Een echte win-win voor alle betrokkenen.

Ruim 100 dak eigenaren gingen je voor en er zijn al ruim 10 collectieve zonnedak-projecten gerealiseerd. Wil je meer informatie? Stuur een email naar 1000daken@wattnu.org of meld je aan voor een verkennend gesprek middels onderstaand aanmeldformulier. We nemen snel contact met je op.