Energie opwekken met collectieve zonne-installaties

Wattnu streeft naar steeds meer lokale energie opwek. Het '4 keer lokaal'-principe staat daarbij centraal: we wekken lokaal energie op; door lokale participatie; voor lokaal verbruik en tegen lokale prijzen. Het 1000-daken team van Wattnu werkt aan zonne-installaties op grote daken en het solar carport team aan parkeerplaatsen met zonnedaken.

1000 daken voor duurzame energie

Stel je voor: een wereld waar we onze eigen energie opwekken, waar we niet afhankelijk zijn van grote energieleveranciers en van vervuilende brandstoffen, waar we samenwerken aan een duurzame toekomst. Met onze opwekprojecten zetten we grote stappen naar die toekomst! Met zonnepaneelinstallaties op grote daken van bedrijven, zorginstellingen, sportcomplexen of scholen, en met solar carports, kunnen we samen lokaal steeds meer energie opwekken. 

Meedoen als inwoner van Gooise Meren?

Voor het realiseren van collectieve opwekprojecten hebben we jouw hulp nodig! Bij de start van een nieuw projecten zoeken we participanten die met een inleg vanaf € 250 het project financieel mogelijk maken. Met deze inleg koop je een uitkeringsrecht in het project, waarvan je jaarlijks een uitkering ontvangt.

Zo bouw je niet alleen mee aan een duurzame toekomst, maar ontvang je ook nog eens rendement van de zon!

Meld je aan voor de wachtlijst van nieuwe projecten!

Meedoen als dakeigenaar?

Ben je eigenaar van een groot dak van minimaal 250m2 en wil je bijdragen aan deze duurzame toekomst? Dan ondersteunt Wattnu je graag. Ruim 100 dak-eigenaren gingen je voor en er zijn al ruim 10 collectieve zonnedak-projecten gerealiseerd!

Wattnu’s 1000-daken-team onderzoekt of het dak geschikt is voor een zonnepaneelinstallatie, biedt inzicht in de verschillende subsidie- en financieringsmogelijkheden en ondersteunt bij de aanschaf van zonnepanelen. 

Je kunt zelf eigenaar worden van de installatie of het dak (deels) aan Wattnu ter beschikking stellen. In dat geval zal Wattnu de installatie met bewonersparticipaties realiseren en beheren. In beide gevallen kun je als dak-eigenaar een gedeelte van je eigen verbruik compenseren met de stroom uit de installatie, tegen een zeer gereduceerd tarief. Het teveel aan opgewekte stroom wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet. 

Een alternatief voor teruglevering, is het zogenaamde zelfleveringsprincipe. Hiermee kunnen we het overschot aan stroom direct leveren aan specifiek gecontracteerde verbruikers binnen de gemeente. Op deze manier leveren we lokale duurzame stroom, voor lokaal verbruik, tegen lokale prijzen. Wattnu heeft al enige ervaring met deze nieuwe vorm van leveren en breidt dit graag uit.

Wil je meer informatie? Stuur een email naar 1000daken@wattnu.org of meld je aan voor een verkennend gesprek middels onderstaand aanmeldformulier. We nemen snel contact met je op.

Aanmelden voor meer informatie over zonne-installatie op groot dak

Adres van het dak

Contactinformatie