Steeds meer lokale energie

Wattnu streeft naar steeds meer lokale energie opwek. Daarbij staat het '4 keer lokaal'-principe voorop: we wekken lokaal energie op; door lokale participatie; voor lokaal verbruik en tegen lokale prijzen. Het 1000-daken team van Wattnu werkt aan zonne-installaties op grote daken en het solar carport team aan parkeerplaatsen met zonnedaken.

1000 daken voor duurzame energie

Met zonnepaneelinstallaties op grote daken van bedrijven, zorginstellingen, sportcomplexen of scholen, kunnen we samen lokaal steeds meer energie opwekken. Ben je eigenaar van een groot dak van minimaal 250m2 en wil je daaraan bijdragen? Dan ondersteunt Wattnu je graag!  

Wattnu’s 1000-daken-team onderzoekt of het dak geschikt is voor een zonnepaneelinstallatie, biedt inzicht in de verschillende subsidie- en financieringsmogelijkheden en ondersteunt bij de aanschaf van zonnepanelen. Bedrijfspanden of sportcomplexen, zorginstellingen en scholen met een groot dak, kunnen met collectieve zonnepanelen genoeg energie opleveren voor tientallen huishoudens.

Hoe werkt het 1000 daken team?

Je kunt zelf eigenaar worden van de installatie of het dak (deels) aan Wattnu ter beschikking stellen. In dat geval zal Wattnu de installatie met bewonersparticipaties realiseren en beheren. Je ontvangt de stroom van je eigen dak tegen kostprijs, terwijl de rest van de stroomopbrengst toekomt aan participanten uit de directe omgeving. Een echte win-win voor alle betrokkenen.

Ruim 100 dak eigenaren gingen je voor en er zijn al ruim 10 collectieve zonnedak-projecten gerealiseerd. Wil je meer informatie? Stuur een email naar 1000daken@wattnu.org of meld je aan voor een verkennend gesprek middels onderstaand aanmeldformulier. We nemen snel contact met je op.

Eigenaarsinformatie van het dak

Adres van het dak

Contactinformatie