Energie opwekken

Wattnu gaat voor zoveel mogelijk schone, lokaal opgewekte energie. Door zonnepanelen op grote daken, solar carports en warmtenetten. We informeren en ondersteunen bewoners en bedrijven die hieraan willen meewerken. Als lid kun je participeren in onze collectieve zonnedak-projecten. Wil je lokale stroom afnemen? Lees dan meer over onze partner om |.
1.888 Aantal zonnepanelen
238 Voor aantal huishoudens
595.100 kWh Jaarlijkse opwek
220 ton CO2 Jaarlijkse CO2-besparing
Voorzitter Miel Janssen op collectief dak

Zonne-installaties op grote daken

Wattnu streeft naar steeds meer lokale energie opwek. Het '4 keer lokaal'-principe staat daarbij centraal: we wekken lokaal energie op; door lokale participatie; voor lokaal verbruik en tegen lokale prijzen. Het 1000-daken team van Wattnu werkt aan zonne-installaties op grote daken en het solar carport team aan parkeerplaatsen met zonnedaken.
Lees verder
Reclamebeeld van om Suus bij zonnepanelen

Lokaal opgewekte energie via om | nieuwe energie

Wil jij dat onze lokaal opgewekte, schone energie bij jou uit het stopcontact komt? Dat kan via om | nieuwe energie! om | levert 100% groene, in Nederland opgewekte energie, afkomstig van meer dan 70 lokale energiecoöperaties. De Consumentenbond heeft om | uitgeroepen tot meest duurzame energieproducent.
Lees verder
Zonnepanelen ophuis 2 websiteformaat

Zonnepanelen op eigen dak

Op steeds meer huizen in Gooise Meren blinken de zonnepanelen. Met zonnepanelen op je dak wek je je eigen duurzame stroom op. Ze zijn klimaatvriendelijk en leveren over de hele levensduur aardig geld op. Wattnu helpt inwoners graag met het zelf opwekken van schone energie.
Lees verder
Warmtenet eerste buis Barbara Boudewijnse

Warmtenet

De gemeente Gooise Meren zet zich samen met Wattnu in voor het realiseren van het project Warmtenet Muiderberg. Daarbij worden de woningen in Muiderberg door aquathermie (water uit het IJmeer) verwarmd. Dit past helemaal in het streven om Nederland in 2050 zonder aardgas te verwarmen.
Lees verder