Energie opwekken

Wattnu gaat voor zoveel mogelijk schone, lokaal opgewekte energie. Door zonnepanelen op grote daken, solar carports en warmtenetten. We informeren en ondersteunen bewoners en bedrijven die hieraan willen meewerken. Als lid kun je participeren in onze collectieve zonnedak-projecten. Wil je lokale stroom afnemen? Lees dan meer over onze partner om |.
Voorzitter Miel Janssen op collectief dak

Steeds meer lokale energie

Wattnu streeft naar steeds meer lokale energie opwek. Daarbij staat het '4 keer lokaal'-principe voorop: we wekken lokaal energie op; door lokale participatie; voor lokaal verbruik en tegen lokale prijzen. Het 1000-daken team van Wattnu werkt aan zonne-installaties op grote daken en het solar carport team aan parkeerplaatsen met zonnedaken.
Lees verder
Reclamebeeld van om Suus bij zonnepanelen

Lokaal opgewekte energie via om | nieuwe energie

Wil jij dat onze lokaal opgewekte, schone energie bij jou uit het stopcontact komt? Dat kan via om | nieuwe energie! om | levert 100% groene, in Nederland opgewekte energie, afkomstig van meer dan 70 lokale energiecoöperaties. De Consumentenbond heeft om | uitgeroepen tot meest duurzame energieproducent.
Lees verder

Warmtenet

De gemeente Gooise Meren zet zich samen met Wattnu in voor het realiseren van het project Warmtenet Muiderberg, waarbij de woningen in Muiderberg door aquathermie (water uit het IJmeer) worden verwarmd. In de loop van 2023 worden nieuwe regelingen verwacht om de financiering van warmtenetten rond te krijgen.
Lees verder