Ondersteuning voor vve's

Woon je in een appartement en wil je gaan verduurzamen? Radiatorfolie en tochtstrips aanbrengen kun je prima zelf doen. Maar isoleren en verder verduurzamen vereist een zorgvuldige aanpak. Gespecialiseerde coaches van Wattnu kunnen een vve daarbij helpen.

Verduurzamingstraject

Wattnu helpt verenigingen van eigenaren bij verduurzamingstrajecten. Onze speciale vve-energiecoaches onderzoeken samen met het bestuur of met de technische commissie wat de wensen en mogelijkheden zijn om het meerjarenonderhoudsplan te verduurzamen. Zij geven informatie over de mogelijkheden en de te ondernemen stappen, en over subsidies en financiering. Ook een presentatie of begeleidingstraject voor alle bewoners is mogelijk.
 

Zeer bedankt voor jullie ongelofelijke inzet voor de energietransitie. Wij als vve ervaren dat als een goede steun in de rug - vve Schwerin/Lindelaan

De voordelen op een rij

  • Wattnu heeft energiecoaches die helemaal thuis zijn in de wereld van vve's. We weten niet alleen het nodige van de besluitvorming, subsidies en financiering, reservefonds en MJOP, maar ook van de techniek waar vve's mee te maken hebben (bv collectieve stookinstallaties, liften en koudebruggen door galerijen).
  • Als de vve lid is, hoeven individuele bewoners niet meer zelf lid te worden of te blijven (mag wel). Met een vve-lidmaatschap kunnen zowel bewoners als bestuurs- of commissieleden Wattnu om advies vragen: van energiecoaches voor een huisbezoek tot een groot collectief zonnedak voor het hele gebouw.
  • We kunnen meekijken naar offerte-aanvragen en offertes.
  • Ook voor een presentatie op een bewonersavond of ALV zijn we in te zetten. We hebben een aanpak ontwikkeld om bewoners in 4 avonden wegwijs te maken in verduurzaming van hun huis.
  • Omdat we een vrijwilligersorganisatie zijn, kunnen we zowel overdag als 's avonds helpen, zonder meerkosten of reiskosten.

Hoe gaan we te werk?

Vraag een oriënterend gesprek aan

Stuur een mail naar: vve@wattnu.org om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek vanuit het bestuur en/of de technische commissie. Daarin bespreken we welke begeleiding gewenst is en hoe Wattnu daarbij kan helpen.

Wordt als vve lid van Wattnu

Meld de vve via het onderstaande formulier aan als lid. Voor nieuwe leden is het lidmaatschap tot eind dit jaar gratis. Daarna betaal je een jaarlijkse bijdrage van € 48 voor vve's tot 8 woningen en € 96 voor grotere vve's. Daarvoor krijg je alle hulp bij het verduurzamen van jullie woningen.

Als de vve lid is, hoeven individuele bewoners niet meer zelf lid te worden of te blijven (mag wel). Met een vve-lidmaatschap kunnen zowel bewoners als bestuurs- of commissieleden Wattnu om advies vragen: van energiecoaches voor een huisbezoek tot een groot collectief zonnedak voor het hele gebouw. 

Profiteer van de hulp van Wattnu
  • We hebben een aparte groep van energiecoaches die helemaal thuis zijn in de wereld van vve's. We weten niet alleen het nodige van de besluitvorming, subsidies en financiering, reservefonds en MJOP, maar ook van de techniek waar vve's mee te maken hebben (bv collectieve stookinstallaties, liften en koudebruggen door galerijen).
  • We kunnen een bestuur of technische commissie helpen door te sparren en mee te kijken naar offerte-aanvragen of offertes. 
  • Ook voor een presentatie op een bewonersavond of ALV zijn we in te zetten. Als het nodig is hebben we een aanpak ontwikkeld om bewoners in 4 avonden wegwijs te maken in verduurzaming van hun huis.
  • Omdat we een vrijwilligersorganisatie zijn, kunnen we zowel overdag als 's avonds helpen, zonder meerkosten of reiskosten.

Aanmelden vve

Contactinformatie

VvE informatie

Termijn