Snelle bespaartips

De hoeveelheid elektriciteit en gas die je verbruikt, heb je voor een belangrijk deel zelf in de hand. Niet alleen apparaten maar ook bepaalde gewoontes bepalen je energierekening. Kijk maar eens naar de 24 tips. Hierop kun je zien hoeveel energie je al bespaart met een eenvoudige aanpassing, zoals een minuut korter douchen of je thermostaat een graad lager zetten. En dat is nog maar het begin!
Blad met 24 tips om energie te besparen

24 bespaartips en 8 koeltips

Wil je ook energie besparen, meer comfort en een lagere energierekening? Begin dan meteen. De deuren dichthouden naar de gang, deksel op de pan als je kookt, iets korter douchen; het kost niets en bespaart je veel energie. En met radiatorfolie, tochtstrips en LED-lampen ga je nog een stapje verder. Lees de tips en bereken hoe jij honderden euro's kan besparen!
Lees verder
Fotocollage van mensen bij CV ketel voor actie Zet m op 60

Zet je CV op 60 en bespaar veel gas!

“Waarom ik ‘m op 60 zet? Ik wist niet dat de meeste cv-ketels standaard tussen de 70 en 90° C staan ingesteld. Door het verwarmingswater in mijn cv-ketel op 60° te zetten, bespaar ik nu flink op mijn gasverbruik. Voor de douche maakt dat niets uit, dat is een ander circuit. Goed voor het milieu en m’n energierekening!”
Lees verder
Energiedisplay

Leen een energiedisplay

In veel woningen kan het ‘sluipverbruik’, ongemerkt stroomverbruik, wel 50% van de elektriciteitsrekening zijn! Wil je daar inzicht in en weten hoe je heel gericht op je energieverbruik (gas én elektra) kunt besparen? En heb je een slimme meter (vanaf 2014)? Leen dan één van onze energiedisplays!
Lees verder
Energiebuddy web

Energiebuddy en -klusser

Verwacht je een hoge energierekening (nu of straks)? Is je huis nog niet goed geïsoleerd? Heb je recht op energietoeslag? Dan kun je gebruikmaken van onze energiebuddy/klusser. De buddy en klusser komen bij je langs en passen gratis energiebesparende maatregelen toe.
Lees verder
Wattnu energiecoach aan de voordeur

Telefonisch energiecoachgesprek

Wil je weten welke kleine maatregelen je zelf kunt nemen om je huis energiezuiniger te maken? Meld je dan aan voor een gratis energiegesprek. Eén van onze vrijwillige energiecoaches neemt contact op per telefoon of per email om je te informeren over de besparingsmogelijkheden.
Lees verder