Snelle bespaartips

De hoeveelheid elektriciteit en gas die je verbruikt, heb je voor een belangrijk deel zelf in de hand. Niet alleen apparaten maar ook bepaalde gewoontes bepalen je energierekening. Kijk maar eens naar de 24 tips. Hierop kun je zien hoeveel energie je al bespaart met een eenvoudige aanpassing, zoals een minuut korter douchen of je thermostaat een graad lager zetten. En dat is nog maar het begin!

24 bespaartips en 8 koeltips

Wil je ook energie besparen, meer comfort en een lagere energierekening? Begin dan meteen. De deuren dichthouden naar de gang, deksel op de pan als je kookt, iets korter douchen; het kost niets en bespaart je veel energie. En met radiatorfolie, tochtstrips en LED-lampen ga je nog een stapje verder. Lees de tips door en bereken hoe jij honderden euro's kan besparen!
Lees verder

Leen een energiedisplay

In veel woningen kan het ‘sluipverbruik’, ongemerkt stroomverbruik, wel 50% van de elektriciteitsrekening zijn! Wil je daar inzicht in en weten hoe je heel gericht op je energieverbruik (gas én elektra) kunt besparen én heb je een slimme meter (vanaf 2014)? Vraag dan één van onze energiedisplays in bruikleen aan.
Lees verder

Energiebuddy en -klusser van Wattnu

Verwacht je een hoge energierekening (nu of straks), is je huis nog niet zo goed geïsoleerd én heb je weinig inkomen? Inwoners van Muiden, Muiderberg, Bussum en Naarden die de energietoeslag van de gemeente (gaan) krijgen en in een matig geïsoleerd huis wonen (energielabel D t/m G), komen in aanmerking voor onze gratis energiebuddy/klusser.
Lees verder

Telefonisch energiecoachgesprek

Wil je weten welke kleine maatregelen je zelf kunt nemen om je huis energiezuiniger te maken? Meld je dan aan voor een gratis energiegesprek. Eén van onze vrijwillige energiecoaches neemt contact op per telefoon of per email om je te informeren over de besparingsmogelijkheden.
Lees verder

Energiespreekuur in het RepairCafé

Kom langs en spreek een energiecoach tussen 10 en 12 uur tijdens de RepairCafé’s in Gooise Meren: elke 1e zaterdag van de maand in de Plataan, Majoor Kampsstraat 3 in Naarden; elke 2e zaterdag van de maand in het denksportcentrum, Nieuwe Englaan 6 in Bussum en elke laatste zaterdag van de maand in het Kwetternest, C. Huygenslaan 1 in Muiden.
Lees verder

CV? Zet 'm op 60 en bespaar veel gas!

“Waarom ik ‘m op 60 zet? Ik wist niet dat de meeste cv-ketels standaard tussen de 70 en 90° C staan ingesteld. Door het verwarmingswater in mijn cv-ketel op 60° te zetten, bespaar ik nu flink op mijn gasverbruik. Voor de douche maakt dat niets uit, dat is een ander circuit. Goed voor het milieu en m’n energierekening!”
Lees verder