Zonnepanelen op eigen dak

Op steeds meer huizen in Gooise Meren blinken de zonnepanelen. Met zonnepanelen op je dak wek je je eigen duurzame stroom op. Ze zijn klimaatvriendelijk en leveren over de hele levensduur aardig geld op. Wattnu helpt inwoners graag met het zelf opwekken van schone energie.

Betrouwbare leverancier vinden

We horen vaak dat mensen het lastig vinden om het juiste bedrijf te vinden voor de aanschaf van zonnepanelen. Op internet word je overladen met aanbieders. En veel inwoners krijgen zelfs post en telefoontjes met de mooiste aanbiedingen voor zonnepanelen. Maar zijn dit betrouwbare leveranciers?

Wattnu helpt inwoners van Gooise Meren graag om zelf schone energie op te wekken. Daarom hebben we samen met andere energiecoöperaties in deze regio een collectieve inkoop opgezet. We werken daarin samen met betrouwbare bedrijven waarmee wij vaste afspraken hebben. Dat doen wij net als onze andere activiteiten zonder winstbelang. Wattnu ontvangt dus géén commissie over de collectieve inkoopactie.

Lees meer over de collectieve inkoop!

Monument of pand in beschermd gezicht?

Met Naarden Vesting, Muiden Vesting, het Brediuskwartier en het Spiegel heeft de gemeente Gooise Meren flink wat 'beschermd gezicht'. Voor het plaatsen van zonnepanelen op een pand in beschermd gezicht zijn er specifieke regels. Gelukkig is er steeds meer mogelijk en is er niet altijd meer een vergunning nodig. Voor zonnepanelen op een monument is wel altijd een vergunning nodig. 

Op de website van de gemeente staat beschreven welke regels er gelden en waar je een vergunning aanvraagt voor zonnepanelen op een monument.

Lees meer op de website van de gemeente