Energiecoachgesprek aan huis

Wil je weten hoe je energie kunt besparen? Vraag dan een energiecoachgesprek aan. Een goed geïnformeerde coach van Wattnu komt bij je thuis om te kijken met welke kleine maatregelen en gedrag je energie kunt besparen. Ook kan de energiecoach meer vertellen over grote isolatiemaatregelen, zonnepanelen of een warmtepomp. Hij of zij helpt je op weg met een stappenplan voor je huis.

Hoe gaat een energiecoachgesprek?

Wattnu biedt alle bewoners en ondernemers in Gooise Meren een energiecoachgesprek aan. Dit gesprek is volledig onafhankelijk, zonder commercieel belang en afgestemd op jouw vragen, je persoonlijke situatie en de bouwkundige staat van je woning of bedrijf. 

Van aanvraag tot aan de slag

1. Vraag een energiecoachgesprek aan via onderstaande formulier

Je vraagt een energiecoachgesprek aan huis aan via onderstaand formulier. Het energiecoachgesprek aan huis is gratis voor leden. Nog geen lid? Meld je dan meteen aan als lid. Het lidmaatschap biedt je naast het gratis energiecoachgesprek nog andere voordelen en kost slechts € 1,- per maand, startend vanaf het volgend kalenderjaar!

2. Je ontvangt een bevestiging en link naar Hoomdossier

Je ontvangt een bevestigingsmail van ons en daarna een mail met een link naar een voor jou aangemaakt 'Hoomdossier'. In het online Hoomdossier vul je (zo ver als dat kan) informatie in over jouw huis en energieverbruik. Dit dossier is de basis voor het gesprek en voor jouw woningplan. De energiecoach kan je tijdens het huisbezoek ook helpen met het invullen van het Hoomdossier.

3. De energiecoach mailt je om een afspraak te maken

Een van de energiecoaches van Wattnu neemt enkele dagen tot maximaal 10 dagen na je aanvraag contact op via mail om een afspraak te maken.

4. De energiecoach komt bij je thuis

De energiecoach komt bij je thuis en loopt samen met jou je huis door om de mogelijke kleine en grote maatregelen te inventariseren en te bespreken. Het bezoek duurt ongeveer 1,5 uur.
De energiecoach kan ook met je meekijken of je huis geschikt is voor een warmtepomp. Wanneer je dit wil, vink dat dan aan in het aanvraagformulier.
Je krijgt informatie en tips die passen bij jouw situatie en je wensen en bespreekt met de energiecoach wat je nu al kunt doen; wat geld oplevert en waar je rekening mee moet houden.

5. De coach geeft tips en stelt een actieplan op

De energiecoach vult na het huisbezoek het Hoomdossier aan en maakt een persoonlijk stappenplan met daarin de maatregelen die je kunt nemen om energie te besparen en je huis beter te isoleren. Dit actieplan wordt opgenomen in je Hoomdossier / ontvang je per mail.

6. Aan de slag! Wattnu helpt je verder

Ga je met het opgestelde actieplan aan de slag? Wij helpen je verder. We hebben gemerkt dat veel mensen behoefte hebben aan betrouwbare bedrijven, die kwalitatief goed werk leveren volgens afspraak. Als je wilt, kun je daarvoor gebruik maken van onze collectieve inkoopacties. We hebben contacten met bedrijven die isolatiemaatregelen uitvoeren; zonnepanelen leggen; warmtepompen installeren en groene (sedum)daken leveren. Deze dienst leveren wij zonder winstoogmerk.

Zelf aan de slag kan natuurlijk ook! Een combinatie van zelf doen en laten doen is eveneens mogelijk: jij bepaalt en de energiecoach denkt met je mee.

Gratis en uitsluitend voor leden

Het energiecoachgesprek aan huis is gratis en uitsluitend voor leden. Nog geen lid? Meld je dan aan voor een energiecoachgesprek en wordt meteen lid. Het lidmaatschap biedt je naast een gratis energiecoachgesprek nog andere voordelen, zoals deelnemen aan onze collectieve zonnestroomprojecten en collectieve inkoopacties. Het lidmaatschap kost slechts € 1,- per maand, startend vanaf het volgend kalenderjaar!

Telefonisch energiecoachgesprek

Heb je alleen een vraag waarvoor geen huisbezoek nodig is? Vraag dan een telefoongesprek aan. Hiervoor is een lidmaatschap niet nodig. 

Natuurlijk kun je ook altijd binnenlopen tijdens het Energieloket in één van de bibliotheken in Muiden, Muiderberg, Naarden of Bussum. In de agenda staat wanneer en waar dat is.

Ja, ik meld me aan voor een energiecoachgesprek aan huis

Ik woon in een:
Gesprek over warmtepomp
Nieuwsbrief Wattnu
Lidmaatschap Wattnu

In dit filmpje zie je wat we doen in een energiecoachegesprek