Over Wattnu

Wattnu is de energiecoöperatie voor en door bewoners en bedrijven van Gooise Meren. Met zo'n 100 enthousiaste vrijwilligers helpen we met het besparen van energie en het verduurzamen van woningen en ondernemingen. We zetten ons ook in om lokaal opgewekte duurzame energie voor iedereen toegankelijk te maken. Onafhankelijk en zonder commercieel belang.
Iconen serie website

Onze missie

Nederland heeft de taak om in 2030 de CO2 uitstoot met 55% te hebben teruggebracht, onder meer door energie duurzaam op te wekken. Deze energietransitie gaat alleen lukken als we er met z’n allen de schouders onder zetten. Met onze energiecoöperatie willen we alle inwoners van Gooise Meren helpen om zelf duurzame stappen te zetten voor een schone toekomst!
Lees verder
Bestuur van Wattnu

Bestuur

Het bestuur van Wattnu bestaat uit vijf betrokken inwoners van Gooise Meren. We hebben allemaal een passie om bij te dragen aan een duurzamere wereld, met zaken die we zélf kunnen beïnvloeden: het verminderen van ons energieverbruik én het opwekken van lokaal geproduceerde, duurzame energie.
Lees verder
750e Wattnulid

Lid worden

Als lid van Wattnu bouw je met ons mee aan een eerlijke, duurzame, lokale energiegemeenschap. Je steunt de opwekking van lokale, schone energie en bent betrokken bij de energietransitie in Gooise Meren. En je profiteert óók van voordelen waar je persoonlijk wat aan hebt. Al meer dan 1800 inwoners van Gooise Meren doen mee, jij ook?
Lees verder

Algemene Ledenvergadering (ALV)

Wattnu is een coöperatie die bestaat in het belang van haar leden. Daarom houden we enkele keren per jaar een Algemene Ledenvergadering waar alle leden een uitnodiging voor ontvangen. Hier vind je de notulen van de afgelopen ALV's en de stukken voor geplande ALV's.

Lees verder
Vrijwilligers van Wattnu

Energiecoaches

Energiecoaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers van Wattnu. Zij bekijken en bespreken samen met bewoners en ondernemers wat er gedaan kan worden om energie te besparen en het huis of bedrijf te verduurzamen. De energiecoaches van Wattnu staan ook klaar om vragen te beantwoorden bij het energieloket en bij bewonersbijeenkomsten, en geven energielessen op basis- en middelbare scholen.
Lees verder
2023 11 23 De Grote Energie Avond

Vacatures

Wattnu speelt een belangrijke rol in de energietransitie in Gooise Meren. Wil je daar actief aan bijdragen? En inwoners en ondernemers helpen met energie besparen en verduurzamen? Of meedenken in nieuwe, ambitieuze verduurzamingsprojecten die Wattnu als partner van de gemeente uitvoert? Meld je dan aan als vrijwilliger!
Lees verder

Veelgestelde vragen (faq)

Hieronder vind je vragen die wij vaak krijgen over energie besparen, isoleren, energie opwekken, de energietransitie, en over Wattnu zelf. Zit je vraag er niet bij? Mail dan naar info@wattnu.org. Je kunt ons ook bellen met je vraag op 035-23 43 800 (ma t/m do).
Lees verder
Illustratie van een stopcontact

Contact

-> Mail ons op: info@wattnu.org


-> Bel ons op: 035-23 43 800

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9 tot 17 uur, met uitzondering van vakantie/feestdagen.

Lees verder