Over Wattnu

Wattnu is de energiecoöperatie voor en door inwoners van Gooise Meren. Met zo'n 100 enthousiaste vrijwilligers helpen we de inwoners van Gooise Meren met het verduurzamen van hun woningen en met het besparen van energie. We zetten ons ook in om lokaal opgewekte duurzame energie voor iedereen toegankelijk te maken. Onafhankelijk en zonder commercieel belang.

Onze missie

Nederland heeft de ambitieuze doelstelling om in 2030 de CO2 uitstoot met 50% te hebben teruggebracht door ondermeer energie duurzaam op te wekken. Dan moet er nog een hoop gebeuren en dat lukt alleen als we er met z’n allen de schouders onder zetten. Met onze energiecoöperatie willen we alle inwoners van Gooise Meren helpen om zelf duurzame stappen te zetten voor een schone toekomst! 
Lees verder

Bestuur

Het bestuur van Wattnu bestaat uit vijf betrokken inwoners van Gooise Meren. We hebben allemaal een passie om bij te dragen aan een duurzamere wereld, met zaken die we zélf kunnen beïnvloeden: het verminderen van ons lokale energieverbruik én het opwekken van lokaal geproduceerde, duurzame energie.
Lees verder

Energiecoaches

Energiecoaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers van Wattnu. Zij bespreken met de bewoners de mogelijkheden tot verduurzaming van hun huis. Ook geven zij voorlichting op scholen en op wijkbijeenkomsten. Daarnaast zijn vrijwilligers van Wattnu betrokken bij grote projecten in het kader van de energietransitie.
Lees verder

Lid worden

Wil je lid worden van Wattnu en bijdragen aan een duurzame, lokale samenleving? Meld je dan aan als lid van Energiecoöperatie Gooise Meren Wattnu. Voor nieuwe leden is het lidmaatschap tot eind dit jaar gratis.
Lees verder

Vacatures

Wattnu speelt in onze gemeente een belangrijke rol in de ondersteuning van bewoners bij het verduurzamen van hun huis, als onderdeel van de energietransitie. Wattnu is als betrouwbare partner bij veel projecten betrokken en ontwikkelt voortdurend nieuwe activiteiten. En daar kunnen we altijd hulp bij gebruiken.
Lees verder

Contact

Voor vragen aan of over Wattnu kun je contact opnemen via het algemene e-mailadres info@wattnu.org.
Lees verder