Over Wattnu

Wattnu is de energiecoöperatie voor en door bewoners en bedrijven van Gooise Meren. Met zo'n 100 enthousiaste vrijwilligers helpen we met het besparen van energie en het verduurzamen van woningen en ondernemingen. We zetten ons ook in om lokaal opgewekte duurzame energie voor iedereen toegankelijk te maken. Onafhankelijk en zonder commercieel belang.
Iconen serie website

Onze missie

Nederland heeft de taak om in 2030 de CO2 uitstoot met 55% te hebben teruggebracht, onder meer door energie duurzaam op te wekken. Deze energietransitie gaat alleen lukken als we er met z’n allen de schouders onder zetten. Met onze energiecoöperatie willen we alle inwoners van Gooise Meren helpen om zelf duurzame stappen te zetten voor een schone toekomst!
Lees verder
Bestuur van Wattnu

Bestuur

Het bestuur van Wattnu bestaat uit vijf betrokken inwoners van Gooise Meren. We hebben allemaal een passie om bij te dragen aan een duurzamere wereld, met zaken die we zélf kunnen beïnvloeden: het verminderen van ons energieverbruik én het opwekken van lokaal geproduceerde, duurzame energie.
Lees verder
Vrijwilligers van Wattnu

Energiecoaches

Energiecoaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers van Wattnu. Zij bespreken met de bewoners de mogelijkheden tot verduurzaming van hun huis. Ook geven zij voorlichting op scholen en op wijkbijeenkomsten. Daarnaast zijn vrijwilligers van Wattnu betrokken bij grote projecten in het kader van de energietransitie.
Lees verder
750e Wattnulid

Lid worden

Als lid van Wattnu bouw je met ons mee aan een eerlijke, duurzame, lokale energiegemeenschap. Je steunt de opwekking van lokale, schone energie en bent betrokken bij de energietransitie in Gooise Meren. En je profiteert óók van voordelen waar je persoonlijk wat aan hebt. Al meer dan 1500 inwoners van Gooise Meren doen mee, jij ook?
Lees verder
Vrijwilligers Wattnu bijeenkomst De Mess

Vacatures

Wattnu speelt in Gooise Meren een belangrijke rol in de ondersteuning van bewoners en bedrijven bij het verduurzamen van hun huis of onderneming, als onderdeel van de energietransitie. Wattnu is als betrouwbare partner bij veel projecten betrokken en ontwikkelt voortdurend nieuwe activiteiten. En daar kunnen we altijd hulp bij gebruiken.
Lees verder

Veelgestelde vragen (faq)

Hieronder vind je vragen die wij vaak krijgen over energie besparen, isoleren, energie opwekken, de energietransitie, en over Wattnu zelf. Zit je vraag er niet bij? Mail dan naar info@wattnu.org. Je kunt ons ook bellen met je vraag op 035-23 43 800 (ma t/m do).
Lees verder
Illustratie van een stopcontact

Contact

Voor vragen aan Wattnu kun je contact opnemen via het algemene e-mailadres info@wattnu.org. Bellen kan ook. Op maandag t/m donderdag van 9 tot 17 uur zijn we te bereiken via telefoonnummer 035-23 43 800 (met uitzondering van vakantie/feestdagen).
Lees verder