Energiecoaches

Energiecoaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers van Wattnu. Zij bespreken met de bewoners de mogelijkheden tot verduurzaming van hun huis. Ook geven zij voorlichting op scholen en op wijkbijeenkomsten. Daarnaast zijn vrijwilligers van Wattnu betrokken bij grote projecten in het kader van de energietransitie.

Versterking gezocht!

Wattnu barst van de plannen voor het verduurzamen van woningen en ondernemingen in Gooise Meren. Steeds meer bewoners en ondernemers weten ons te vinden en kloppen aan voor informatie en ondersteuning bij het verduurzamen van hun huis of bedrijf. Ons enthousiaste team van energiecoaches kan daarom altijd versterking gebruiken!

Energiecoaches voeren als vrijwilliger gesprekken met bewoners en ondernemers om wensen en prioriteiten te begrijpen. Ze nemen de energiestaat van het huis of bedrijf door en helpen om een stappenplan voor energiebesparing te maken. Ze verkennen samen met de bewoners welke maatregelen passend zijn. Ook kunnen ze informatie aanreiken over subsidies en financieringsmogelijkheden.

Wat levert het je op?

Als energiecoach lever je een actieve bijdrage aan de energietransitie van Gooise Meren. Daarnaast help je inwoners en ondernemers in Gooise Meren.

Natuurlijk steek je er zelf ook wat van op, want als energiecoach doe je een training en is er regelmatig bijscholing. De basistraining en bijscholing voor de energiecoaches worden samen met de andere energiecoöperaties in het Gooi georganiseerd. Een overzicht van de inhoud van de training en trainingsdata vind je op https://energiecoach.energieve...

En tenslotte is het vooral ook heel gezellig om vrijwilliger te zijn bij een club van mensen die gedreven zijn om een bijdrage te leveren aan een eerlijke, duurzame energiegemeenschap en het helpen van mede-bewoners! We komen regelmatig bij elkaar tijdens vrijwilligersavonden en informele borrels.

Aanmelden als energiecoach

Heb je  interesse om energiecoach te worden bij Wattnu? Wil je meer weten over wat het vrijwilligerswerk inhoudt? Mail dan naar energiecoach@wattnu.org voor een informatief kennismakingsgesprek. Of meld je meteen aan als energiecoach via onderstaand formulier. Fijn dat je wilt helpen!

Energiecoaches dienen lid te zijn van Energiecoöperatie Gooise Meren Wattnu (kosten: €12 per jaar, jaarlijks opzegbaar). Via deze link kun je je aanmelden als lid van Wattnu. Voor de werkzaamheden als energiecoach wordt een vrijwilligersvergoeding verstrekt.

Ja, ik word graag energiecoach!