Energiecoaches

Energiecoaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers van Wattnu. Zij bekijken en bespreken samen met bewoners en ondernemers wat er gedaan kan worden om energie te besparen en het huis of bedrijf te verduurzamen. De energiecoaches van Wattnu staan ook klaar om vragen te beantwoorden bij het energieloket en bij bewonersbijeenkomsten, en geven energielessen op basis- en middelbare scholen.

Energiecoach over de vloer?

Wanneer je een energiecoachgesprek aanvraagt, vraag je je misschien af wie er bij je over de vloer komt. De energiecoaches van Wattnu zijn vrijwilligers die een basistraining hebben gevolgd en regelmatig bijscholing krijgen. Veel vrijwilligers hebben een 'technische' achtergrond, maar dat is geen must. 

Alle vrijwilligers zijn inwoners van Gooise Meren die met veel enthousiasme willen bijdragen aan de energietransitie in hun gemeente. Ze zijn gemotiveerd om mede-inwoners op weg te helpen én iets te doen voor het klimaat.

Versterking gezocht!

Wattnu barst van de plannen voor het verduurzamen van woningen en ondernemingen in Gooise Meren. Ons enthousiaste team kan daarom altijd versterking gebruiken!

Als vrijwilliger bij Wattnu kun je verschillende taken oppakken: de meeste vrijwilligers gaan aan de slag als energiecoach en doen energiecoachgesprekken bij mensen thuis. Maar we hebben óók vrijwilligers nodig die helpen en bezoekers te woord staan tijdens ons energieloket in de bibliotheekfilialen en tijdens bewonersbijeenkomsten. Er is een groep vrijwilligers die energielessen geeft op basisscholen of een project doet op middelbare scholen. En er is een team dat zich bezighoudt met collectieve zonnedaken; het 1000-dakenteam.

Het merendeel van onze vrijwilligers heeft al een werkend leven achter de rug, maar er is zeker ook plek voor mensen die náást hun werk als vrijwilliger aan de slag willen. We zetten je idealiter een paar uur per week in, altijd in overleg (overdag of in de avond) en tegen een vrijwilligersvergoeding.

Wat levert het je op?

Als energiecoach lever je een actieve bijdrage aan de energietransitie van Gooise Meren terwijl je inwoners en ondernemers helpt.

Je steekt er zelf ook heel wat van op, want als energiecoach krijg je een training en is er regelmatig bijscholing. De basistraining en bijscholing voor de energiecoaches worden samen met de andere energiecoöperaties in de regio georganiseerd. Een overzicht van de inhoud van de training en trainingsdata vind je op https://energiecoach.energieve...

Daarnaast is het vooral ook heel gezellig om vrijwilliger te zijn bij een club van mensen die gedreven zijn om een bijdrage te leveren aan een eerlijke, duurzame energiegemeenschap en het helpen van anderen! We komen regelmatig bij elkaar tijdens vrijwilligersavonden en informele borrels.

Aanmelden als energiecoach

Je kunt je aanmelden als vrijwilliger via onderstaand formulier in. Fijn dat je wilt helpen! Heb je nog een vraag over het vrijwilligerswerk? Mail dan naar energiecoach@wattnu.org.

Energiecoaches dienen lid te zijn van Energiecoöperatie Gooise Meren Wattnu (kosten: €12 per jaar, jaarlijks opzegbaar). Via deze link kun je je aanmelden als lid van Wattnu. 

Voor de werkzaamheden als energiecoach ontvang je een vrijwilligersvergoeding.

Ja, ik word graag energiecoach!