Energiecoaches

Energiecoaches zijn speciaal opgeleide vrijwilligers van Wattnu. Zij bespreken met de bewoners de mogelijkheden tot verduurzaming van hun huis. Ook geven zij voorlichting op scholen en op wijkbijeenkomsten. Daarnaast zijn vrijwilligers van Wattnu betrokken bij grote projecten in het kader van de energietransitie.

Wattnu heeft veel plannen voor het verduurzamen van de woningen in Gooise Meren. Uit de wijken komen veel aanvragen van bewoners binnen voor informatie en ondersteuning op gebied van verduurzamen. Ons enthousiaste team van energiecoaches heeft daarom versterking nodig.

Energiecoaches voeren als vrijwilliger gesprekken met bewoners om wensen en prioriteiten te begrijpen. Ze nemen de energiestaat van het huis door en helpen de bewoners om een stappenplan voor energiebesparing te maken. Ze verkennen samen met de bewoners welke maatregelen passend zijn. Ook kunnen ze informatie aanreiken over subsidies en financieringsmogelijkheden.

Basistraining en bijscholing voor de energiecoaches worden  samen met de andere energiecoöperaties in het Gooi geregeld. Een overzicht van de inhoud van de training en trainingsdata vind je op https://energiecoach.energieve...

Aanmelden als energiecoach

Heb je  interesse om energiecoach bij Wattnu te worden? Wil je weten wat vrijwilligerswerk bij Wattnu inhoudt? Mail dan naar energiecoach@wattnu.org voor een informatief kennismakingsgesprek. Of meld je zich meteen aan als energiecoach via onderstaand formulier. Fijn dat je wilt helpen!

Energiecoaches dienen lid te zijn van Energiecoöperatie Gooise Meren Wattnu (kosten: €12 per jaar, jaarlijks opzegbaar). Via deze link kun je je aanmelden als lid van Wattnu. Voor de werkzaamheden als energiecoach wordt een vrijwilligersvergoeding verstrekt.

Ja, ik ben geïnteresseerd om energiecoach te worden