Isoleren in stappen

Er zijn veel verschillende isolatiemaatregelen. Laat je goed adviseren welke maatregelen het meeste opleveren in jouw huis en in jouw situatie, zodat je investering ook echt een comfortabeler huis oplevert. Onze energiecoaches kunnen helpen met het opstellen van een stappenplan, beginnend met kleine aanpassingen tot aan grotere isolatiemaatregelen.

Laagdrempelige maatregelen

Met laagdrempelige maatregelen bedoelen we isolatiemaatregelen die je kunt uitvoeren zonder helemaal te gaan verbouwen, en die meteen een flinke besparing opleveren. 
Een slecht of matig geïsoleerd huis verliest vooral warmte via het dak, de muren, de ramen en de vloer. Dat zijn precies de plekken die je zelf kunt isoleren, of kunt laten isoleren, zonder veel rommel of gedoe.

  • Spouwmuurisolatie gebeurt bijvoorbeeld vanaf de buitenkant van je huis. Het materiaal wordt in de muur gespoten en dat is in een halve of hele dag klaar. Binnen merk je daar weinig van, behalve dan dat je huis warmer blijft.
  • De meeste vloeren kunnen vanuit de kruipruimte worden geïsoleerd. Zonder overlast in je leefruimte.
  • HR++ glas en triple glas wordt ook van buitenaf geplaatst. Zelfs als je de kozijnen laat vervangen, is het meeste werk buiten en hoef je binnen alleen maar wat meubels te verplaatsen en schoon te maken.
  • Het isoleren van je (schuine) dak of zolder gebeurt meestal wel aan de binnenkant. Dat betekent dat je de zolder moet opruimen of leegmaken.
Lees alles over isoleren op de website van Milieu Centraal

Betrouwbare isolatiebedrijven

Wil je isolatiemaatregelen gaan uitvoeren? Lees dan meer over onze collectieve inkoopactie waarin we samenwerken met betrouwbare isolatiebedrijven.

Lees verder

Grote isolatiemaatregelen

Grote isolatiemaatregelen zijn maatregelen met een grotere impact, hogere kosten én meer rommel. Denk aan de isolatie van de buitenkant van het dak, de binnenzijde van de muren of vloerverwarming. Een verhuizing of een verbouwing is een goed moment om dit soort maatregelen meteen mee te pakken. Dan (ver)bouw je niet alleen een mooi huis, maar ook een warm en comfortabel huis met lage(re) energiekosten. Je huis is dan ook al voorbereid op het aardgasvrij en energieneutraal wonen van de nabije toekomst.

Energiecoachgesprek, ook bij een verbouwing

Waar begin je met isoleren? Vraag een gratis energiecoachgesprek aan om je te helpen met het maken van een stappenplan. Een energiecoach kan ook met je meekijken naar wat er moet gebeuren bij een verhuizing of verbouwing!

Lees verder

Lekken checken

Is je huis goed geïsoleerd maar voel je toch kou binnenkomen? Laat dan een 'lekcheck' doen. Een energiecoach komt langs met een warmtecamera waarop precies te zien is waar je warmte verliest.
Let wel: voor het goed kunnen uitvoeren van een warmtescan moet het verschil in temperatuur tussen buiten en binnen minstens 10 graden zijn. Het maken van een warmtescan kan dus alleen op koude dagen.

Wachtlijst voor een warmtescan

De belangstelling is groot. Om het inplannen van de afspraken te vereenvoudigen, vragen wij je om hieronder aan te geven op welke avonden de warmtescan kan plaatsvinden.