Energie besparen? Wattnu helpt je op weg

20 januari 2023

Vanaf deze week kunnen alle inwoners van Naarden, Bussum, Muiden en Muiderberg de nieuwe postercampagne zien langs de wegen. Wattnu is de enige energiecoöperatie door, voor en met bewoners uit Gooise Meren en bestaat alweer 10 jaar. Inmiddels helpen ruim 80 medebewoners je zonder winstoogmerk of commercieel belang energie te besparen. Een aantal van hen onthulde deze week de nieuwe poster.

Hoe helpt Wattnu je op weg?

In Gooise Meren willen we iets doen om minder energie te verbruiken en woningen te verduurzamen. Er is veel info en er zijn tal van bedrijven die iets aanbieden. Welke keuzes maak jij? Wattnu helpt je op weg.
Wattnu organiseert tal van activiteiten;

  1. Onafhankelijke energiecoach; komt bij je thuis om de energiestaat van je huis te bekijken, een stappenplan te maken en info & tips te geven over subsidies & financieringsmogelijkheden. Indien nodig, kan er ook een warmtescan worden gemaakt om het warmteverlies van de woning op te sporen.
  2. Energiedisplay (in bruikleen); om inzicht te krijgen in gas- en elektriciteitsverbruik.
  3. Collectieve inkoopacties isolatie, glas, groen sedumdak en zonnepanelen.
  4. Zonne-installaties op collectieve daken.
  5. Informatiebijeenkomsten per wijk.
  6. Project Energiebuddy/klussers om energiearmoede te bestrijden.
  7. Energielessen op basisscholen en voortgezet onderwijs.
  8. Gratis Nieuwsbrief vol energiebesparende nieuwtjes.

Meer info en aanmelden

Wattnu-leden maken gratis gebruik van bijv. energiecoaching en het energiedisplay en kunnen meedoen aan gezamenlijke inkoopacties en zonnestroomprojecten.

Het lidmaatschap is het lopende jaar gratis en kost daarna 12 euro per jaar. Met alleen al onze 24 gratis bespaartips heb je dit zo terugverdiend!

Lid worden