Wattnu verwelkomt 1000-ste lid

6 september 2022

Rosalinde Pieters uit Naarden is het 1000-ste lid van energiecoöperatie Wattnu. Begin april verwelkomde Wattnu nog haar 750-ste lid; in nog geen 5 maanden wordt de volgende mijlpaal bereikt.

Snelle groei door energietransitie

Tijdens de ledenbijeenkomst van Wattnu op 6 september in de Wilhelminakerk in Bussum verwelkomden burgemeester Han ter Heegde en wethouder Energietransitie Barbara Boudewijnse Rosalinde officieel.

“De snelle groei van onze organisatie toont hoe actueel de energietransitie is en hoezeer dit bewoners bezighoudt”, zegt Miel Janssen, voorzitter van Wattnu. “De beste manier om de energierekening omlaag te brengen is verduurzamen: het is nog nooit zo aantrekkelijk geweest. Naast de hoge energieprijzen geeft ook de overheid ruimhartige subsidies en gunstige leningen. En er is in korte tijd veel te besparen.” Ook het onderzoeksbureau CE Delft heeft recent berekend dat de terugverdientijd van verduurzamingsmaatregelen gemiddeld drie keer korter is dan begin 2021.

Veel bewoners en bedrijven in Gooise Meren willen iets doen om minder energie te verbruiken. Er is veel informatie en er zijn tal van bedrijven die iets aanbieden. Maar welke keuzes maak je? Wattnu kan hierbij helpen. Zonder winstoogmerk of commercieel belang. Het aantal aanvragen voor energiecoachgesprekken neemt flink toe en ook nemen veel bewoners deel aan onze collectieve inkoopacties. Ook is er veel belangstelling voor onze zonnedaken en aardgasvrijprojecten.

Door de hoge energieprijzen komen ook steeds meer mensen in financiële problemen. Voor bewoners met een laag inkomen en een slechte huiskwaliteit is Wattnu, met steun van de gemeente Gooise Meren, een energiebuddy project gestart om snel de energievraag omlaag te brengen. Energieklussers voeren direct maatregelen uit.

Inkoopactie isolatie

Wilt u ook meedoen aan de collectieve inkoopactie voor isolatie van de vloer of andere vormen van isolatie?

Meld je aan

Vrijwilligers

Naast dat steeds meer bewoners lid worden, krijgen we gelukkig ook steeds meer vrijwilligers. Zo starten er in september 10 vrijwilligers met de basisopleiding tot energiecoach. Ook Rosalinde heeft zich aangemeld als energiecoach en gaat de opleiding doen. Maar de vraag is zo groot dat we nog veel meer vrijwilligers kunnen gebruiken. Interesse om energiecoach, buddy, klusser of projectleider te worden? Meld je bij energiecoach@wattnu.org.