Warmtenet Muiderberg weer een stap dichterbij

1 juli 2024

Vanochtend zetten G&O, Wattnu en Warmtebedrijf Muiderberg een handtekening onder de intentieverklaring van woningcorporatie G&O om hun huurwoningen in Muiderberg aan te sluiten op het warmtenet. Dit mooie moment voor Warmtenet Muiderberg moest natuurlijk goed worden vastgelegd!

Concreet betekent de intentieovereenkomst dat woningcorporatie G&O de komende periode gaat onderzoeken hoe hun 250 sociale huurwoningen in Muiderberg aangesloten kunnen worden op het warmtenet. G&O wil de aansluiting op het warmtenet combineren met andere verduurzamingsmaatregelen, zoals isolatie.

Informatieavond voor huurders

De huurders behouden de vrijheid om zelf te kiezen voor aansluiting op het warmtenet. Om hen te informeren over de mogelijkheden, organiseert G&O samen met Wattnu en de gemeente een bewonersavond. Deze vindt plaats op dinsdag 9 juli in de voormalige Oranje Nassau School in Muiderberg, van 19.15 tot 20.45 uur. Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor de bewonersavond.

70% van de inwoners nodig

De intentieovereenkomst brengt het warmtenet in Muiderberg weer een stap dichterbij. Voor de realisatie van het warmtenet is het nodig dat 70% van alle inwoners van Muiderberg aangeeft mee te zullen doen. Al meer dan 400 inwoners hebben die toezegging gedaan. 
Energiecoaches van Wattnu zijn afgelopen weekend langs de deuren geweest om inwoners die positief tegenover het warmtenet staan, te motiveren om de intentieverklaring te tekenen.

Warmtenet: duurzame verwarming

Het warmtenet is een initiatief van de inwoners van Muiderberg en Wattnu. Het warmtenet biedt een duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingsmethoden met gas. In Muiderberg wordt de warmte uit het IJmeer via een buizensysteem naar de woningen getransporteerd. Een warmtewisselaar in de woning zorgt vervolgens voor warm water en verwarming. Deze methode helpt om Muiderberg CO2-neutraal te maken om de nationale klimaatdoelen te bereiken.

Naar de website van Warmtenet Muiderberg

Het warmtenet in Muiderberg: wat, hoe en waarom?