Tip: Koud thuis? Kom er warm bij zitten!

12 december 2022

Volgens milieucentraal kun je door de verwarming uit te draaien in ruimtes waar je niet bent (de slaapkamers bijvoorbeeld) en de deuren in huis dicht te houden, gemiddeld tot wel 900 euro per jaar besparen bij de huidige hoge gasprijzen. De thermostaat één graad lager zetten dan je gewend bent, bespaart gemiddeld 350 euro.

Warme kamers

Maar je kunt ook op pad gaan. Overdag openen de deuren van Warme Kamers in Bussum, Naarden en Muiden. De adressen vind je hieronder. Zo kun je in de koude maanden extra besparen op je energierekening. Iedereen is welkom voor een kopje koffie of thee of warme soep. Voor een boek, spelletje of een goed gesprek. Het is er lekker warm en gezellig. Kijk op de verschillende websites van de organisaties voor de openingstijden.

In de vorige week feestelijk geopende buurtkamer in Muiden kun je gelijk de kleurrijke expositie Kompas Op Groen bekijken. Acht kleurrijke huisjes gaan over de energievoorziening en energietransitie in het Gooi en de Vechtstreek. Van vroeger tot nu en de toekomst. 

Bibliotheek Bussum
Wilhelminaplantsoen 18 in Bussum

Bij Bosshardt Bussum
Wilhelminaplantsoen 14 in Bussum

Wijkcentrum Uit-Wijk
dr Schaepmanlaan 10 in Bussum

Multifunctioneel centrum de Plataan
Majoor Kampsstraat 3 in Naarden

Kwetternest Buurtkamer
C.Huygenslaan 1A in Muiden