Feestelijke opening Energieloket!

13 oktober 2023

Sinds september 2023 kunnen inwoners van Gooise Meren met vragen over energie, isoleren, energie opwekken en verduurzamen terecht bij het Wattnu Energieloket in de vestigingen van de Bibliotheek. Om de start van dit initiatief te vieren, was er op donderdag 12 oktober een gezellige opening in de Bibliotheek van Naarden.

De taartjes staan klaar, de vlag met ‘Energieloket‘ hangt uit en de energiecoaches staan paraat om binnenlopende bewoners te helpen. Maar dit spreekuur staat eerst nog iets anders op het programma: een openingswoordje van Wattnu bestuurslid Paul van Steijn en wethouder duurzaamheid Barbara Boudewijnse.

Barbara Boudewijnse is regelmatig aanwezig bij evenementen van Wattnu. En dat is niet zomaar, licht ze toe: “Ik vind het principe van ‘voor, door en met bewoners’ heel mooi. Het is voor onze gemeente van belang dat we op allerlei manieren informatie kunnen aanbieden. De manier waarop Wattnu dit doet, door vrijwilligers, in de buurt, vinden we heel belangrijk."

Kennis en inzet van vrijwilligers

De opening van een energieloket vindt Barbara Boudewijnse dan ook een mooie stap. “Een energieloket lijkt misschien iets kleins en vanzelfsprekends maar vraagt organisatie, en kennis en inzet van vrijwilligers.” Vooral voor de tijd die vrijwilligers daarin willen steken, heeft ze veel respect.

Bestuurslid Paul van Steijn vertelt dat ook Wattnu heel blij is om inwoners op een laagdrempelige manier te kunnen helpen bij het Energieloket. En dat één van de voordelen van zo'n ‘vraagbaak' in de buurt is, dat de energiecoaches de huizen in de wijk en de uitdagingen die daarbij horen, goed kennen.

Vraag over vloerisolatie

Tijd om de praatjes af te ronden en over te gaan op waarvoor het Energieloket er is: in gesprek gaan met inwoners over hun vragen over energie besparen, isolatiemaatregelen, energie opwekken, en meer. De eerste buurtbewoner staat al te wachten, met een vraag over vloerisolatie.

Energieloket Naarden

Het Energieloket in de buurt

Het Energieloket van Wattnu is geopend op vaste dagen en tijden in de Bibliotheken:

 • Energieloket Bussum in de bieb
  Elke 1e dinsdag van de maand van 19 tot 20 uur
  Elke 3e zaterdag van de maand van 11 tot 12 uur
 • Energieloket Naarden in de Plataan
  Elke 2e donderdag van de maand van 19 tot 20 uur
 • Energieloket Muiden in de Kazerne
  Elke 4e maandag van de maand van 19 tot 20 uur
 • Energieloket Muiderberg in de Rijver
  Elke 1e woensdag van de maand van 16 tot 17 uur

In de agenda op deze website staan de eerstvolgende Energieloket openingen vermeld.

Verdere hulp voor inwoners

Naast het energieloket zetten vrijwilligers van Wattnu zich ook in als energiecoach die bij inwoners thuis kunnen meekijken. Inwoners, maar ook ondernemers, kunnen een energiecoachgesprek aanvragen. Wattnu is daarnaast ook telefonisch bereikbaar voor vragen op 035-23 43 800.