Energie educatie: Brandsmaschool en De Hoeksteen klaar voor de herfst!

1 november 2023

In de Nationale Klimaatweek en de week erna bezoeken 155 basisschoolleerlingen onder begeleiding van energiecoaches van Wattnu de kleurrijke expositie Kompas op Groen in de bibliotheek in Bussum.

Op reis door de tijd leren de basisschoolleerlingen in een interactief opdrachtcircuit alles over energie vroeger, nu en in de toekomst. Van steenkool en turf tot wind- en zonne-energie. Terug op school gaan zij creatief aan de slag om een duurzame school van de toekomst te ontwerpen. 

Thuis zoeken ze uit met welke kleine maatregelen er handig energie is te besparen en welke grote maatregelen ook nog mogelijk zijn. Zo maken zij een energieplan met ouders of bekenden. Uiteindelijk mogen de leerlingen zich Energiecoach Junior noemen!

Bezoek Kompas op Groen met je (klein)kinderen

De tentoonstelling Kompas op Groen is er niet alleen voor schoolklassen, maar voor alle kinderen en hun (groot)ouders. Voor bezoekers met kinderen tussen de 6 en de 8 jaar ligt er een praatplaat bij die kinderen aan de hand neemt langs de verschillende huisjes. Met leuke vragen en opdrachten zien kinderen hoe huizen werden en worden verwarmd, van 1880 tot nu.

Kompas op Groen staat tot maandag 20 november in de Bibliotheek in Bussum.

Meer informatie of een school/klas opgeven voor dit project?

Kijk op onze webpagina Energie-educatie.

Energie-educatie is een samenwerking tussen de werkgroep Kompas op Groen, Energiecoöperatie Wattnu, UITEN creatieve educatie, Omgevingseducatie Gooi, Vecht en Eemstreek en SSD. Het project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Gooise Meren en Rabobank Gooi en Vechtstreek.