De Grote Energieavond

donderdag 8 februari 2024, 19:00 uur

Bibliotheek Bussum

Vanwege het grote succes van De Grote Energieavond in november, organiseren we 'm nog een keer! Voor de mensen die er eerder niet bij konden zijn én voor degenen die nog een keer willen komen. Het wordt opnieuw een inspirerende en informatieve avond over alles wat te maken heeft met energie besparen, isoleren en verduurzamen!

In gesprek met specialisten

Tussen 19.00 uur en 21.30 uur kun je binnenlopen bij de Bieb waar je aan verschillende tafels in gesprek kunt met energiecoaches en specialisten. Je kunt bij hen terecht met vragen over:

  • isolatiemogelijkheden en -materialen
  • natuurvriendelijk isoleren
  • natuurlijke isolatiematerialen
  • energie besparen met kleine maatregelen
  • warmtepompen
  • (regels voor) zonnepanelen
  • financiering en subsidies voor verduurzaming
  • ondersteuning voor VVE's bij verduurzaming
  • mogelijkheden en ondersteuning voor ondernemers. 

Korte presentaties

Gedurende de avond kun je een of meerdere korte presentaties bijwonen:

19.15u: Hoe financier ik de verduurzaming van mijn huis en welke subsidies zijn er? Presentatie door het Warmtefonds en over ISDE (subsidie).

19.15u: Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp? 

20.00u: Isoleren: waar moet ik aan denken? Presentatie over verschillende manieren van isoleren, de regelgeving omtrent natuurvrij maken en het gebruik van biobased materialen.

20.00u: Presentatie van de gemeente over de energietransitie in Gooise Meren

20.45u: Isoleren: waar moet ik aan denken? Presentatie over verschillende manieren van isoleren, de regelgeving omtrent natuurvrij maken en het gebruik van biobased materialen.

20.45u: Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

Gratis toegang én energiebesparend materiaal

Wattnu organiseert De Grote Energieavond om voor, door en met elkaar in Gooise Meren energie te besparen en te verduurzamen.

De toegang is gratis voor iedereen die meer wil weten over wat er mogelijk en nodig is bij het verduurzamen van zijn/haar woning of onderneming. 
Aanmelden is niet verplicht maar wel fijn. Dan weten wij op hoeveel mensen we kunnen rekenen en zetten we koffie, thee en andere lekkere drankjes en hapjes voor je klaar. 

Naast informatie en inspiratie loop je misschien ook wel naar buiten met gratis energiebesparend materiaal dat je kunt winnen bij het Energierad.

Meld je meteen aan voor deze informatieve en inspirerende avond!