Belangrijke stappen voor warmtenet Muiderberg

11 februari 2024

De plannen voor de ontwikkeling van een warmtenet in Muiderberg, waar Wattnu al 4 jaar intensief bij betrokken is, zitten in een beslissende fase. Er is in deze 4 jaar veel werk verzet, onderzoek gedaan en voorbereid. Onze energiecoaches, - buddies en - klussers zijn in Muiderberg actief om bewoners te helpen hun huizen voor te bereiden op een warmtenet.

Coöperatieve warmtenetten zijn van zijn groot belang voor de energietransitie. Als 'businesscase' heeft dit warmtenet alle onafhankelijke berekeningen doorstaan: het levert in Muiderberg het beste alternatief voor aardgas tegen de laagste kosten en met grootste CO2 vermindering.

Ga naar de website van Warmtenet Muiderberg voor meer informatie

Muiderbergers eigenaar van het warmtenet

Door het missen van een belangrijke subsidie raakte 2 jaar geleden de vaart uit het warmtenetproject. Wat nu van doorslaggevend belang is om het project te realiseren, is: financiering en voldoende deelname van bewoners.

[Update:] De gemeente stemde op 14 februari unaniem voor de bereidheid om het warmtenet te financieren.  

De tweede factor is het aantal inwoners van Muiderberg dat wil meedoen; zij worden de eigenaar van het warmtenet. Om groen licht te geven aan het project is het nodig dat 70% van de inwoners een intentieverklaring tekent. Op de website warmtenetmuiderberg.nl wordt de stand van het aantal (online) ingevulde intentieverklaringen bijgehouden.

Interview op NH Nieuws

Wattnu voorzitter Miel Janssen en de gemeentelijke beleidsadviseur Benne Holwerda werden onlangs geïnterviewd over het Warmtenet Muiderberg.

Lees het interview op NH Nieuws

Meer op website gemeente Gooise Meren

Op de website van de gemeente Gooise Meren is meer te lezen over de rol van de gemeente en de stappen die nodig zijn voor het realiseren van het warmtenet. 

Ga naar de website van Gemeente Gooise Meren