Het aantal medebewoners dat al op deze pagina was: 3761

Waarom ik ‘m op 60 zet?

“Ik wist niet dat de meeste cv-ketels standaard tussen de 70 en 90° C staan ingesteld. Door het verwarmingswater in mijn cv-ketel op 60° te zetten, bespaar ik nu flink op mijn gasverbruik. Voor de douche maakt dat niets uit, dat is een ander circuit. Goed voor het milieu en m’n energierekening!”

Hoe ik ‘m op 60 zet?

“De cv-ketelleveranciers hebben samen met urgenda korte instructievideo’s voor bijna ieder type cv-ketel gemaakt, zodat iedereen het makkelijk zelf kan doen. Klik hier voor instructievideo’s en de antwoorden op veel gestelde vragen. Als het bij echt koud weer te lang duurt voor het lekker warm wordt in huis, zet ik de cv-keteltemperatuur gewoon even iets hoger. En natuurlijk lager als het straks buiten minder koud is. Ik weet nu waar de knop zit!”

Vragen? Kans maken?

We zijn heel benieuwd naar jouw ZET’MOP60-ervaring. Laat het ons weten en maak kans op 1 van de 10 klaar-voor-de-winter-pakketten t.w.v. € 100. Mail je vraag en/of ZET’MOP60-ervaring (liefst met foto) naar energiecoach@wattnu.org.

BENIEUWD NAAR DE ERVARINGEN VAN MEDEBEWONERS? Klik hier.

Barbara Boudewijnse (Gooise Meren) en Miel Janssen (Wattnu) presenteren de nieuwe poster van de Zet 'm op 60 actie.

Meer energie besparen?

In Gooise Meren willen we iets doen om minder energie te verbruiken en de woning te verduurzamen. Er is veel informatie en er zijn tal van bedrijven die iets aanbieden. Welke keuzes maak jij? Wattnu kan hierbij helpen. Zonder winstoogmerk of commercieel belang. Wij zijn de enige energiecoöperatie door, voor en met bewoners uit Gooise Meren en bestaan zo’n 10 jaar.

Hoe helpt Watnnu bij het verduurzamen van je woning?

  1.  Onafhankelijke energiecoach; komt bij je thuis om de energiestaat van je huis te bekijken, een stappenplan te maken en info & tips te geven over subsidies & financieringsmogelijkheden.
  2. Warmtescan om het warmteverlies van de woning op te sporen.
  3. Energiedisplay; om inzicht te krijgen in gas- en elektriciteitsverbruik.
  4. Collectieve inkoopacties; isolatie, glas, zonnepanelen.
  5. Zonne-installaties op collectieve daken.
  6. Informatiebijeenkomsten per wijk.
  7. Project Energiebuddy/klussers om energiearmoede te bestrijden.
  8. Energielessen op lagere en middelbare scholen.
  9. Nieuwsbrief vol energiebesparende nieuwtjes.

Meer info en aanmelden

Wattnu-leden maken gratis gebruik van bijv. energiecoaching, warmtescan en energiedisplay. Ze kunnen meedoen aan gezamenlijke inkoopacties en/ of zonnestroomprojecten. Het lidmaatschap is in het lopende jaar gratis en kost daarna €12 per jaar. Met alleen al onze 24 gratis bespaartips heb je dit zo terugverdiend! Meer informatie of aanmelden, klik hier.

Meer weten? Kijk op de homepage van Wattnu voor nog veel meer informatie!