Wattnu EnergieCafé Naarden-Vesting uitgesteld

Het voor donderdagavond 18 november geplande EnergieCafé voor bewoners van Naarden-Vesting in Podium de Mess is vanwege de aangepaste coronamaatregelen uitgesteld tot er weer meer mogelijk is.

 

 

 

WAT GAAN WE IN HET ENERGIECAFÉ DOEN?

Met het EnergieCafé wil Wattnu bewoners in Gooise Meren informeren en betrekken bij de keuzes die gemaakt moeten worden in het kader van de energietransitie en het realiseren van de klimaatdoelen. Dit willen we doen door met bewoners te discussiëren over de (on)mogelijkheden van de energietransitie en wat dit voor hen betekent. Het raakt ons tenslotte allemaal.

WATTNU WATERSTOF-GASPROJECT IS ONDERWERP VOOR HET EERSTE ENERGIECAFÉ

Het projectdoel is om in Naarden-Vesting de huizen en bedrijven medio 2030 op een veilige, betrouwbare en kostenneutrale manier met 100% groene waterstof te verwarmen en zo versneld bij te dragen tot CO2 -reductie en de klimaatdoelen.

DEEL NU VAST JE ENERGIEVERHAAL

Laat weten wat je van de energietransitie vindt, deel je mening en praat mee. Via www.sprockler.com/energieverhaal kom je in een online omgeving waar je jouw energieverhaal kunt vertellen. Je bijdrage is geanonimiseerd. Het vraagt niet meer dan een half uurtje tijd en als we allemaal meedoen hebben we half november een eerste beeld. De uitkomsten koppelen we eerst terug naar de deelnemers op het online platform en van het EnergieCafé.

ACHTERGROND

Wattnu is de energiecoöperatie door en voor Gooise Meren. Wattnu wil lokaal opgewekte duurzame energie voor iedereen toegankelijk maken. De gemeente Gooise Meren en Wattnu hebben een convenant om de energietransitie in de gemeente te versnellen. Voor de inwoners van Gooise Meren betekent dit onder meer dat zij gratis hulp kunnen krijgen bij het verduurzamen van hun woning en advies over energiebesparing. Wattnu heeft in samenspraak met het Bewonersplatform Naarden-Vesting in 2020 het initiatief gestart om de mogelijkheid onderzoeken om aardgas versneld te vervangen door waterstofgas. Inmiddels is er, samen met betrokken marktpartijen zoals Eneco, Remeha en Givaudan, een project opgestart om een business case te ontwikkelen en het draagvlak van de bewoners en bedrijven in Naarden-Vesting te peilen. Wil je meer weten over de activiteiten van Wattnu of je aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief? Dat kan via www.wattnu.org