Wat kan jij doen?

Je kan op dit moment al heel veel doen. Veel huishoudens kunnen stap voor stap al tot 50% energie besparen. Door het veranderen van gewoontes en gedrag in combinatie met niet al te ingrijpende en kostbare maatregelen die zichzelf binnen een aantal jaren al terugverdienen. Bovendien zijn er veel aantrekkelijke subsidies voor. Wattnu helpt je graag op weg.

Snelle bespaartips

De hoeveelheid elektriciteit en gas die je verbruikt, heb je voor een belangrijk deel zelf in de hand. niet alleen apparaten maar ook bepaalde gewoontes bepalen je energierekening. Kijk maar eens op de 24 tips. Hierop kun je zien hoeveel energie je al bespaart met een eenvoudige aanpassing, zoals een minuut korter douchen of je thermostaat een graad lager zetten. En dat is nog maar het begin!

Energie besparen

Hoeveel energie je kunt besparen wordt in belangrijke mate bepaald door de bouwkundige staat van je huis. Belangrijk zijn het bouwjaar en welke energiebesparende voorzieningen al zijn aangebracht. Een energiecoach van Wattnu kan samen met jou bekijken wat in jouw situatie en woning mogelijk is.

Hulp voor bedrijven?

Heb je plannen om je bedrijf te verduurzamen? We helpen je graag. Met een duurzaam bedrijf bespaar je niet alleen op kosten, maar voeg je ook waarde toe aan je imago. Bedrijven worden steeds vaker mede geselecteerd op duurzaamheid. Verantwoordelijkheid nemen wordt gewaardeerd. Ook is duurzaamheid steeds vaker een eis in de aanbesteding.
Lees verder

Ondersteuning voor VvE’s

Woon je in een appartement en wil je gaan verduurzamen? Radiatorfolie en tochtstrips aanbrengen kun je prima zelf doen. Maar isoleren en verder verduurzamen vereist een zorgvuldige aanpak. Dan is het verstandig dit als appartementencomplex gezamenlijk aan te pakken.
Lees verder