Vituszon – samen investeren in duurzame energie

Vituszon is een van de projecten van Energiecoöperatie Wattnu waarmee zij, door het plaatsen van zonnepanelen, het lokaal opwekken van duurzame energie mogelijk maakt. Dit doet zij samen met inwoners en ondernemers van Gooise Meren. In totaal worden er 422 panelen geplaatst op de daken van het Vituscollege Bussum en de Vitusmavo Naarden. De eerste stappen voor dit duurzame energieproject zijn begin 2018 gezet.

Meedoen met Vituszon

Het project Vitszon is een zogenaamd postcoderoosproject. Dit betekent dat bewoners uit een bepaald postcodegebied – in dit geval het gebied rondom de beide Vitusscholen – in de gelegenheid worden gesteld om zich in te schrijven en één of meerdere participaties te kopen.

postcoderoosgebied Vituszon

Meedoen met Vituszon betekent dat u bijdraagt aan een duurzame, lokale samenleving en bovendien bespaart u gemiddeld 290 euro per jaar op uw energierekening (bij aanschaf van 10 participaties). U kunt meedoen als u woont in postcodegebied 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1406 of 1412. In bijgaand plaatje ziet u om welk gebied het gaat. In de informatiebrochure leest u alles over het project, van voorwaarden tot winst voor het milieu en uw portemonnee.

Kosten van meedoen en voorwaarden

Door mee te doen wordt u automatisch lid van Energiecoöperatie Wattnu. Hiervoor betaalt u een vast bedrag per jaar. Voor 2019 is dat 12 euro. U kunt zich ook zonder deelname aanmelden als lid. De verdere kosten hangen af van het aantal participaties dat u koopt. Koopt u bijvoorbeeld 5 participaties. dan is uw investering 1.600 euro. De investering in één participatie bedraagt 320 euro. Het aantal participaties dat u mag kopen staat gelijk aan uw eigen stroomverbruik met een maximum van 10.000 kWh.

Meer informatie vindt u bij de documentatie en de pagina met veel gestelde vragen.

Praktische informatie

Start project: 17 juni 2019
Aantal participaties: 436
Investering: euro 320 per participatie
Looptijd van het project: 15 jaar
Genoemde bedragen zijn inclusief BTW

Overstappen naar Greenchoice?

Greenchoice neemt de opgewekte stroom af van de coöperatie.  Als u ook klant wordt (of bent) van Greenchoice, wordt de belastingkorting automatisch en kosteloos verrekend op uw energierekening. Ook voor Wattnu is het administratief aanzienlijk eenvoudiger om de opbrengst van uw participaties door te geven als u uw stroom afneemt van Greenchoice.

Greenchoice hanteert een speciaal kortingstarief voor de stroom- en gasprijzen voor leden van de coöperatie. Bovendien biedt Greenchoice vanaf 1 juni 2019 een compensatieregeling voor klanten die naar Greenchoice overstappen voordat het contract van hun huidige energieleverancier is beëindigd. Wilt u overstappen naar Greenchoice, ga dan naar http://www.greenchoice.nl/wattnu.