Sportverenigingen

Sportverenigingen die overwegen zonnepanelen te installeren kunnen nu nog profiteren van hoge subsidies. Je moet er dan wel snel bij zijn. De deskundige vrijwilligers van Energiecoöperatie Wattnu kunnen je daarbij helpen. Kosteloos.

Subsidie tijdig aanvragen 

De overheid en de provincie stellen vanaf 9 januari 2023 weer 2 miljoen euro subsidiegeld beschikbaar voor bouw, onderhoud en verduurzaming van sportaccommodaties. Amateursportverenigingen die overwegen om zonnepanelen te installeren kunnen gebruik maken van deze subsidies die kunnen oplopen tot 80% van de investering. Zo wordt het voor veel verenigingen mogelijk om met een relatief kleine investering de energiekosten flink omlaag te brengen. ​​Om in 2023 in aanmerking te komen voor deze subsidies moet je als sportvereniging zorgen dat je tijdig de aanvraag hebt opgestuurd.

Vooronderzoek

Voordat een sportvereniging subsidie aan kan vragen moet er wel het nodige uitgezocht worden. Denk bijvoorbeeld aan het aantal zonnepanelen en de gewenste opbrengst, de geschiktheid van het dak, capaciteit van de elektriciteitsaansluiting en een schatting van de kosten. Dat vereist specifieke kennis en is voor veel sportverenigingen een hele opgave.

Ondersteuning

Gelukkig zijn er vrijwilligers van Wattnu om te helpen. Wattnu is een coöperatie van en door inwoners van Gooise Meren, zonder winstoogmerk en zonder commerciële belangen. De coöperatie werkt met enthousiaste en betrokken vrijwilligers die willen bijdragen aan een duurzame woonomgeving. Zij zijn deskundig en hebben veel ervaring met dit soort trajecten, óók bij sportverenigingen.

Contact

De enthousiaste vrijwilligers van Wattnu staan klaar om je te helpen met het maken van een zogenaamd leg-plan, het berekenen van de benodigde investering en het aanvragen van de subsidies. Heb je nog vragen of wil je gelijk aan de slag? Stuur een e-mailbericht naar cyril@wattnu.org