Roei Naarden

De roeivereniging Naarden, de gemeente Gooise Meren en Energiecoöperatie Gooise Meren Wattnu gaan samen 220 zonnepanelen plaatsen. Vanuit de ALV van Roeivereniging Naarden is 2 jaar geleden de vraag opgekomen of er geen zonnepanelen op het dak van de botenloods aan de Thierensweg zouden kunnen worden geplaatst. Het bestuur van de vereniging is met deze vraag aan de slag gegaan en dit is uitgemond in het project Roei Naarden. Leden van de roeivereniging en omwonenden kunnen investeren in zonnepanelen op het dak.

Alle participaties zijn vergeven. Inschrijven is niet meer mogelijk, maar u kunt zich wel op de wachtlijst laten plaatsen voor toekomstige projecten.

Doelgroep Roei Naarden

Het project Roei Naarden is een zogenaamd postcoderoosproject. Dit betekent dat bewoners uit een bepaald postcodegebied – in dit geval het gebied rondom de botenloods – in de gelegenheid worden gesteld om zich in te schrijven en één of meerdere participaties te kopen. Volgens de fiscale regeling “Verlaagd tarief” hebben zij vervolgens vrijstelling van de energiebelasting over stroom die de gekochte participaties opwekken.

postcoderoosgebied Roei Naarden

Meedoen met Roei Naarden betekent dat u bijdraagt aan een duurzame, lokale samenleving en bovendien bespaart u gemiddeld 230 euro per jaar op uw energierekening (bij aanschaf van 10 participaties). U kunt meedoen als u woont in postcodegebied 1411, 1412, 1401, 1399, 1222, 1271 en 1272. In bijgaand plaatje ziet u om welk gebied het gaat. In de informatiebrochure leest u alles over het project, van voorwaarden tot winst voor het milieu en uw portemonnee.

Kosten van meedoen en voorwaarden

Door mee te doen wordt u automatisch lid van Energiecoöperatie Wattnu. Hiervoor betaalt u een vast bedrag per jaar. Voor 2020 is dat 12 euro. U kunt zich ook zonder deelname aanmelden als lid. De verdere kosten hangen af van het aantal participaties dat u koopt. De investering in één participatie bedraagt 280 euro. Koopt u bijvoorbeeld 5 participaties. dan is uw investering 1.400 euro. Het aantal participaties dat u mag kopen staat gelijk aan uw eigen stroomverbruik met een maximum van 10.000 kWh.

Meer informatie vindt u in de informatiebrochure en de pagina met veel gestelde vragen. Het complete financiële overzicht van dit project is beschreven in de businesscase.

Praktische informatie

Start project: 14 mei 2020, 8:00 uur
Aantal participaties: 240
Investering: euro 280 per participatie
Looptijd van het project: 15 jaar
Genoemde bedragen zijn inclusief BTW

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

Overstappen naar Greenchoice?

Greenchoice neemt de opgewekte stroom af van de coöperatie.  Als u ook klant wordt (of bent) van Greenchoice, wordt de belastingkorting automatisch en kosteloos verrekend op uw energierekening. Ook voor Wattnu is het administratief aanzienlijk eenvoudiger om de opbrengst van uw participaties door te geven als u uw stroom afneemt van Greenchoice.

Greenchoice hanteert een speciaal kortingstarief voor de stroom- en gasprijzen voor leden van de coöperatie. Bovendien biedt Greenchoice vanaf 1 juni 2019 een compensatieregeling voor klanten die naar Greenchoice overstappen voordat het contract van hun huidige energieleverancier is beëindigd. Wilt u overstappen naar Greenchoice, ga dan naar http://www.greenchoice.nl/wattnu.