Primeur: Energiespreekuur en expo Kompas op Groen in buurtcentrum De Plataan

Energiespreekuur en expo Kompas op Groen in buurtcentrum De Plataan t/m 12 januari 2022.
In het nieuwe multifunctionele buurtcentrum De Plataan op de Majoor Kampsstraat 3 in Naarden is de tentoonstelling Kompas op Groen* te zien. Bezoekers kunnen tijdens de openingstijden van de bibliotheek Naarden op reis door de tijd en leren alles over energie vroeger, nu en in de toekomst.

De expositie bestaat uit 8 kleurrijke huisjes en gaat over de energievoorziening en energietransitie in het Gooi en de Vechtstreek van vroeger tot nu. Volwassenen volgen de bovenste helft van de huisjes met (historische)foto’s, tips, informatie en verhalen van inwoners. Kinderen volgen de onderste helft, aan de hand van een verhaal waar 2 personages de hoofdrol spelen.

Energiecoaches van Wattnu verzorgen op woensdag 15, 22 en 29 december, 5 en 12 januari van 14 tot 16 uur het Energiespreekuur. Deze vrijwilligers geven u desgewenst uitleg over de mogelijkheden van kleine en grotere energiebesparende maatregelen. Ook kunnen ze meer vertellen meer over diensten van Wattnu, zoals energiecoaching, de energiedisplays in bruikleen om o.a. energieslurpers op te speuren, het laten maken van een warmtescan van uw huis en de collectieve inkoopacties op gebied van isolatie en zonnepanelen.

Inwoners van Gooise Meren kunnen zich bij de energiecoaches en/of balie van de bibliotheek opgeven voor een gratis tasje met energiebesparende tips en producten**. Alle activiteiten zijn volgens de actuele RIVM-richtlijnen. Heeft u de smaak te pakken gekregen wat betreft energie besparen? Via www.wattnu.org/waardebon kunt u ook nog een bon aanvragen, waarmee u in de digitale webwinkel energiebesparende producten t.w.v. 50 Euro mag uitzoeken*.

*Kompas op Groen in de Plataan is een samenwerking tussen de werkgroep Kompas op Groen, Energiecoöperatie Wattnu, buurtplatform Keverdijk, Versa Welzijn, Bibliotheek Naarden en de Schakel. ** De acties zijn mogelijk gemaakt dankzij subsidie van het Rijk i.s.m. de gemeente en geldt zolang de voorraad strekt en is voor bewoners van GM. Per adres/bewoner kan men eenmaal energiebesparende producten krijgen. Voor meer info over lopende projecten van Wattnu kijk op www.wattnu.org