Kennissessie: Aquathermie

De komende jaren gaan er door de energietransitie veel nieuwe technieken gebruikt worden om elektriciteit duurzaam op te wekken en onze huizen op een andere wijze te verwarmen. Veel van die nieuwe technieken zijn voor ons nieuw en de innovaties gaan snel, bijvoorbeeld zonnepanelen, aquathermie, geothermie, warmtepompen, waterstof, windmolens en wie weet wellicht kernenergie. Welke technologieën voor ons toegepast worden weten we nog niet, maar het is belangrijk om meer kennis te hebben over deze technieken.

Wattnu organiseert in samenwerking met de andere energiecoöperaties in de Gooi & Vechtstreek een aantal kennissessies die puur gericht zijn op kennisopbouw over deze nieuwe technologieën. Deze kennissessies rouleren door de diverse gemeenten in het Gooi.

De eerste kennissessie in Gooise Meren ging over aquathermie (oktober 2021) en was een zeer geslaagde avond. Experts van Waternet legden uit wat aquathermie is, hoe het werkt, waar het kansrijk is om toe te passen en wat de voor- en nadelen zijn. De kennissessie ging niet specifiek in op het in Muiderberg gestarte aquathermie project, maar verstrekte breed kennis over aquathermie. De tijdens de sessie gebruikte presentatie kunt u hier vinden.