Energiecoach Junior is een project voor jongeren in de gemeente Gooise Meren. Het project kan onderdeel zijn van projectweken op middelbare scholen en van het educatieprogramma bij de tentoonstelling Kompas Op Groen voor kinderen in de basisschool-leeftijd.

Help je ook mee met energie besparen?

Doe mee aan de challenge en maak een energieplan met een van je ouders of iemand anders in je familie of buurt!

Bespreek in een energiegesprek met welke kleine maatregelen je handig energie kunt besparen en welke grote maatregelen ook nog mogelijk zijn. Wanneer de bewoners meer hulp nodig hebben bij de grote maatregelen kunnen ze bij de energiecoaches van Wattnu terecht.

Disclaimer    Verwarming aan? Deuren dicht!Douche niet langer dan 5 minutenVerwarming uit in ruimtes waar het kanZet de thermostaat een graadje lagerZet apparaten uit en niet op stand-byGebruik de ventilator in plaats van de aircoHang je was aan de lijnHoud radiatoren vrijGebruik LED-lampenGebruik de waterkoker zuinigGebruik een radiator ventilatorDoe 2e koelkast wegPlaats een douchespaarkopPlaats tochtstripsPlaats radiatorfolie achter je radiatorenWas op 40 gradenZet de vaatwasser op ECO standZet de vriezer op max. -18CZet vaatwasser pas aan als deze vol isKies de juiste vlam en doe deksel op de panKoel zuinig en ontdooi regelmatig de koelkastOntlucht radiatoren regelmatigLaat de CV-ketel afstellenZorg voor goede luchtcirculatie


    DakisolatieMuurisolatieVloerisolatieDubbel glas

    Ik wil op de hoogte gehouden wordenIk wil niet op de hoogte gehouden worden

    NB: ontvang je geen bevestigingsemail in je inbox? Check svp je spambox!