Wat doet Wattnu voor je?

Als vrijwilligersorganisatie helpt Wattnu medebewoners in Gooise Meren met energie besparen. Dat doen we naast huisbezoeken en presentaties ook door het verzorgen van collectieve inkoopacties. Dit nemen we je uit handen:

  • Selectie maken van maatregelen en goede producten
  • Selecteren van goede bedrijven, bij voorkeur lokaal of regionaal. Dit zijn bedrijven die een goede prijs-kwaliteit leveren, gecertificeerd zijn, financieel stabiel zijn voor gegarandeerde nazorg en, heel belangrijk: de aanvraag goed oppakken, binnen de afgesproken doorlooptijden
  • Afspraken maken met de geselecteerde bedrijven. Over de prijs, maar ook het traject en de doorlooptijden
  • Oplossen van onduidelijkheden. We zijn een vraagbaak en geven informatie, bijvoorbeeld als je huis in een beschermd dorpsgezicht ligt of er speciale omstandigheden zijn

Wat gebeurt er na uw inschrijving?

Bevestiging

Je ontvangt een automatische email met bevestiging van je inschrijving. Hierin staat ook het emailadres van de Wattnu contactpersoon. Bij haar kunt u terecht met eventuele vragen en opmerkingen.

Afspraak schouw

Binnen één week nemen de deelnemende bedrijven contact op voor het maken van een afspraak voor een schouw bij je thuis om de situatie ter plekke te bekijken.

Schouw

De leverancier(s) komt/komen bij je langs om je wensen te bekijken. Voor zonnepanelen vul je eerst een vragenlijst in, zodat de leveranciers beter het bezoek kunnen voorbereiden. Bij spouwmuurisolatie worden er enkele gaatjes in de buitenmuren gemaakt om te bekijken of je spouw geschikt is. Deze gaatjes worden weer dichtgemaakt. Een schouw duurt ongeveer een uur.

Definitieve offerte

Op basis van de schouw maakt elk bedrijf een maatwerkofferte, inclusief je persoonlijke wensen. Deze is gebaseerd op de afgesproken pakketprijzen, vermeerderd met eventuele kosten voor meerwerk.

Beslissen

Je beslist zelf of je akkoord gaat met één van de offertes. Het is prettig als je ook zelf de bedrijven informeert waarvoor je niet hebt gekozen.

Uitvoering

Daarna spreek je samen met de leverancier een datum af voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Het streven is om de werkzaamheden binnen 2 à 3 maanden na het ondertekenen van de offerte af te ronden. Na afloop ontvangt je een enquête om je mening over het proces te horen, zodat we het nog beter kunnen doen.