Informatieavond participeren in solar carport De Kuil

dinsdag 21 mei 2024, 20:00 uur

Online

Investeren in de opwek van schone energie in je eigen buurt? De eerste solarcarport in Gooise Meren mogelijk maken? Dat kan door deel te nemen in het project solar carport De Kuil in Bussum. Tijdens deze online informatieavond vertellen we wat deelname precies inhoudt en kun je vragen stellen. Meld je aan!

Nieuw opwekproject in Gooise Meren

Gemeente Gooise Meren en energiecoöperatie Wattnu werken samen aan de lokale opwek van schone energie. Daarvoor zijn er al 9 collectieve zonnedaken geopend in onze gemeente: grote daken met zonnepaneelinstallaties waarvan de stroom collectief wordt gebruikt. Nu komt er een nieuw opwekproject aan: een solar carport, oftewel een overdekte parkeerplaats met zonnepanelen, bij De Kuil aan de Dr Abraham Kuyperlaan in Bussum.

Rendement van de zon

Inwoners van Gooise Meren kunnen helpen om dit project mogelijk te maken. Er zijn 480 uitkeringsrechten beschikbaar waarmee inwoners 15 jaar een uitkering ontvangen van de opbrengst van de opgewekte stroom. Door uitkeringsrechten te kopen, investeer je in de opwek van schone energie in je eigen gemeente en ontvang je rendement van de zon.

Er zijn enkele voorwaarden om te kunnen deelnemen in dit project.
De belangrijkste is dat je woont in het postcodegebied 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1406 of 1412.

Meer over de voorwaarden voor deelname en over de solar carport lees je hier

Meld je aan voor deze informatieavond