Energie-educatie: verduurzaming en projectweken op scholen

16 maart 2023

Ook dit jaar bezoeken de Wattnu energiecoaches scholen in het kader van speciaal voor jongeren ontwikkelde onderwijsprogramma's over duurzaamheid. In februari startte de Jozefschool in Muiden en in april volgen de projectweken op het Montessori Lyceum en Willem de Zwijger College.

Basisscholen bezoeken onder begeleiding van energiecoaches van Wattnu de expositie Kompas op Groen. Op reis door de tijd leren zij in een interactief opdrachtcircuit alles over energie vroeger, nu en in de toekomst. Terug op school gaan zij creatief aan de slag om een duurzame wijk van de toekomst te ontwerpen. 

Voor het Willem de Zwijgercollege is de projectweek ‘Verduurzamen van historische panden’ ontwikkeld. Leerlingen verbeelden hun creatieve verduurzamingsideeën in maquettes, moodboards en vlogs. En inspireren ons hoe monumenten wel te verduurzamen zijn. De beste daarvan waren vorig jaar te zien tijdens de Open Monumentendag in het prachtig verbouwde Bensdorpgebouw, de voormalige fabriek van de beroemde Bensdorpchocolade. Burgemeester Han ter Heegde reikte samen met Maya Heinsbroek van Omgevingseducatie Gooi, Vecht en Eemstreek de prijs uit voor het allerbeste ontwerp aan Noor, Käthe, Annejet, Floris en Milan. Hans Hoes schreef bijgaand artikel voor het tijdschrift Tussen Vecht en Eem.

Meer informatie of een school/klas opgeven voor dit project?

Kijk op:www.wattnu.org/projecten/energie-educatie/

Energie-educatie is een samenwerking tussen de werkgroep Kompas op Groen, Energiecoöperatie Wattnu, UITEN creatieve educatie, Omgevingseducatie Gooi, Vecht en Eemstreek en SSD. Het project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Gooise Meren en Rabobank Gooi en Vechtstreek.